Ny nettside? Eller redesign av eksisterende side?

En nettside skal representere bedriften, foreningen eller kanskje en organisasjon. Den skal være funksjonell for besøkende og ha oppdatert innhold og programvare, sistnevnte er spesielt viktig for å være best rustet mot hackerangrep.

Nettsiden skal reflekterer hvem dere er både i form av webdesign, tekst og bilder samt ha et brukergrensesnitt som gjør at besøkende raskt finner den informasjonen de er ute etter. To viktige ting for å gi nytteverdi er brukervennlighet og brukeropplevelse. 

Det er lurt å tenke gjennom hva som er formålet med nettsiden

Skal det være en nettbutikk? Skal den tilby tjenester? Eller er den tenkt å være informativ på annet vis. Tydelige mål for hva den skal føre til er viktig for å nå frem til kunder og sluttbrukere.

Google krever kvalitet

Både i form av innhold som tekst og bilder, at den er responsiv med god visning på mobiltelefon og nettbrett samt at den har oppdaterte program slik at Google rangerer nettsiden høyt opp i søkemotor.

Søkemotoroptimalisering

SEO er de tiltakene vi gjør for å få best mulig synlighet og best mulig plassering i søkemotorene uten å kjøpe annonseplass. Tiltak gjøres både på innhold og på det tekniske slik at søkemotorene lettere får tilgang til informasjonen som presenteres.

Sluttbruker ønsker å finne den informasjonen de er ute etter raskt

Hastighet er dermed viktig. Hvis nettsiden lastes tregt opp klikker potensielle kunder og interesserte seg raskt ut. Undersøkelser viser at mange er utålmodige på nett så responstid er viktig og bør derfor innfris.

Universal Analytics har fått en sluttdato

Dette kraftige analyseverktøyet har fått sluttdato 1. juli 2023, og vil dermed ikke lenger samle inn data. Erstatteren er Google Analytics 4. GA4 er et helt nytt verktøy med større fleksibilitet. Verktøyet er tilpasset nye standarder for bruk av informasjonskapsler for å sporing og måling av brukeradferd.

Hva koster en nettside?

Det kommer helt an på hva den skal ha av innhold og funksjoner. Meisen Grafisk benytter WordPress og legger til tema som definerer utseendet til nettsiden. Temaet tilpasses og det legges til plugins for å oppnå ønskede funksjoner. Mulighetene er nesten ubegrensede. Kan hende det skal være en nettbutikk også? I så fall implementeres WooCommerce. Pris baseres på kartlegging av behov, som gjøres sammen med deg som kunde.

Er du i spranget med et webprosjekt? Ta gjerne uforpliktende kontakt.